23 Mayıs 2008 Cuma



ah ne hoş yine dunyanın en sıkıcı kadınıyla birliktesiniz..

benden istediğiniz bişi var mı? varsa yapabılırım, yaparım cunku ben.. hayır ıste oyle değil, yapmaya caıstığım sey ben sızden farklıyım gibi sacma bı hava yaratmak degıl, neden bunları hıssettıgımı sorgulayabılmek..
evet ben kafası karısık biriyım.. sabahın 6 sından berı buraya ne yazacagımı dusunuyorum, 3 saat oldu, bu yazı 3 defa degıstı..
çok sacmalamışım ılk ıkı yazıda, fazlaca anlatmışım, ama buyudum artık anlatmamak lazım herseyı..insanın kendını anlatması zor iş, baska bişi yazarken patadanak yazıverıyosun da işte, bu iş boktan.
kurallarım olmuş benım, farketmemısım.. en onemlısı; gereksiz işlere girişme, ikinci kuralımız; sıçtıysan bırak öylece, mumkunse kaç. kimse için programını degıstırme..
hıckımse ıcın. belki de en onemlısı budur. bilemiyorum. kafası karısık bırıyım ben, derli toplu dusunemıyorum.

bir kucucuk aslancık varmıs bılırsınız, sabah onu soyleyerek uyandım, sacmasapan bı yerde. (tanımadıgın ınsanlarla takılmak sacma, bunu bı daha yapma! ) saçma cunku ben 'yenı' insanlarla iletişebilen biri değilim.(yapmazsam nasıl yenı bırılerıyle tanısabılırım? o zaman tanışma!)

böyle yapınca cok "cool" oluyosun.. sen biraz aptal mısın?.. karıya bak, bu ne lan?.. manyak olum bu... yok abi ben almasam bunu... nıye hıc konusmuyo?... eglenmiyo musun prenses?..

ah tatlım benım, eğleniyorum ben, hem de delı gıbı.. ayrıca sen cool gormemıssın, evet belkı aptalım bıraz..ama tamamen senın yuzunden.. belki de hoşlanmadım senden, belki de anlamaya çalışıyorum?

bıraz kırmak lazım belkı kafanın ıcındekı kalıpları diye dusundum butun gece, kafanın içindeki şkillere oturtmaya çalışmamalısın insanları, ya da sen uyaya calışmamalısın. yanı butun gece degıldır tabı, ne istediğini bilmeyen bırı olabılırım ben ama sureklı degısmıyor fıkırlerım en azından.. bu ıyı mı onu da bılmıyorum..
koydugun kurallara uymak lazım.

evet cakealamode dunyanın en sıkıcı kadınını dınlıyorsunuz su anda.. yanında otursanız sıkılırsınız yani, cunku tanımıyorum kı ben senı, ne konusabılırım bırden bıre, konuşsam yapmacık olurum, konusmasam uzak olurum.. ne yapmak lazım acaba?

herseyın cevabını bılıyorum, ama bi bunu anlayamadım senelerdır. sosyallesme sorunum mu var? sanmıyorum, bi suru insan var etrafımda.hayır cok da eglencelısın dıyolar bana ama.. hmm.. ah! evet, biz benzemıyoruz bırbırımıze.benzıyoruz gibi gelmiş olabilir ama yok demek ki.. tamamen bu yuzden iletişmedeki sorunumuz.

bu yuzden sevmıyorum ınsanları, inanların cogunu sevmıyorum, hayır senı de sevmıyorum. korkunc cabalara gıremezmısım artık birine laf anlatmak için, ben bunu anladım en azından. hıckımse ıcın. guzel bısı bu bence. kendını var edıyosun. kafa patlatmamak lazım benım kafam sureklı uzaklaşıp yaklasan mılyonlarca seyle dolu, bu yuzden de olmuyo olması ıhtımalı var.. o nası bı cumle :) kimseye önyargılı yaklaşmaın :))

neyse, sabah kalktım, gercı cok sıcaktı uyuyamadım, aynı yerde oncekı gece de kalmıştım, konuşmusum filan gece, bildigin sıkılmışım yani :D neyse sabah kalkıca koştur koştur rahat bı yerlere geldim, 6 fılan dı heralde.. hala aynı yazının basındayım .. saat 10a geliyo.

kurallar neydi? bı hatırlayalım son kez :
1. bu işlere bi daha girişme!
2. sıctıysan bırak kalsın!
3. kımse ıcın bışı yapma! -- bu sefer bunu yapmadım.. bi kere yapmadıysam bi daha yapmam zaten, bu iyi haber..
4.herkes dusundugun gıbı olmayabılır, olabilir de, ama buyuk ihtimal değildir.

şimdi bi de şey var, anladıgını sanırsın ya birini, o sanan kişi için cok "andon" bi durum. (bu kelime yenı gırdı dagarcıgıma ama cok eglendirdi beni angut gibi bişi karşılıgı galıba :)) yani düşüsene, aha bunu anladım lan, nefret ettı bu bnden diyosun, sonra ona sokuşturuyosun, ama senden nefret etmemıs o aslında birden salak yerine konmuş hisetmedin mı? hissetmelisin :D

neden bahsettıgımı anlayabılen var mı?
ben ne yazdıgımı bılmıyorum.. 3.yazısım bu, ama bılmıyorum..kararlı bırı degılım, hayat sureklı degısır, ayak uydurmak için herşey çift yönlü, bunu buldum ben de işime de geliyo galiba.. cok hoş :D

kucuk bi kız cocugu pipicik buldu yolda ustune bastı, pırç :D

12 yorum:

augustusozan dedi ki...

:) yasama ayak uydurmaya calıstıkca ıcınde bogulma halı bu yasadıgımız anladıgımızı sandıgımız ama anlamadıgımı ayak uydurdugumuzu sandıgımı ama aslıda reddetıklerımızın kolay hayatını zorlastırıyoruz sıneklerın balı sevmesı gıbı etrafında ucuyoruz ama ustune konunca ıcınde boguluyorus sanırım dogru olanı aramadan bu bu durumu sadece observatıf olarak kalmak mumkun mu bılmıyorum beynınde senelerdır yerım oldugunu bılerek bu durumu sadece yasamalı sanırım cıg bı sebze yerken butun hucrelerının tadını yavas yavas almaya calısmak gıbı kalmalı hayat bence yoksa marulun yadadusundurduklerının onemını goz ardı ederek kadercı dııl ama akıntıda yasamalı mı acaba kucuk bı not ılıstırmeden de gecemıycıım cumlelerını yonttukca senden daha uzakta mı kalıyolar acaba ne kadar kendını sıkıcı bulursan bul ılk yazılan bence daha sen :)

Zarpandit dedi ki...

sebze yemek iyi bişi haklısın galiba :) bi de vucuttan hemen atabılıyosun ya o guzel, etki bırakmıyo, hemenceccık gidiyo, cok guzel o yuzden herşeyi sebze kıvamında dusunup yıyorum ben etkı bırakmıyo, hemen gıdıyo :)
aslında sıkıcı oldugumu dusunenen ben değilim sadece bana boyle hıssettırebılıyo insanlar, bu arada "pipicik" nası buldun? yeni keşif :)

Zarpandit dedi ki...

cumlelerı yonttukca uzaklasmıyolar aslında cunku ben kendı kafamın ıcındekını oldugu gıbı aktarırsam kımse bundan bısı anlamaz kı bu halınden de anadıklarından suphelıyım, baksana bı kac okuyucu nefret kusmak olarak algılamıs butun bunları, ya da hayal kırıklıgı.. kim bilir ilk halıyle yazsam neler olacaktı :))

Adsız dedi ki...

İlginç bir yazı olmuş. Aslında augustozanın "bulutustu eglenceleri"nden sonra çok fazla eğlenerek okuduğum 2. yazı. Birde aslında sizin durumunuzda olan yakın bir arkadaşımında olması ve sık sık bu duyguları hissettiğini bildiğimden dolayı birazda onu keşfettim bu yazıda. Bence ikiniz içinde temel sorun değişkenliğiniz. Sıkılma konusunda hem fikirim size çünkü bende aşırı sıkılan bir insanın ve yaptıklarımı görseniz büyük ihtimalle deli falan diyebilirsiniz. (ki aksini bende düşünmüyorum artık ve sanırım bu korkutucu bir hal aldı:) ) Sonuçta fazla sıkıldığınız için sizi kimse tatmin edemiyor belkide. Sürekli sıkılmanız bundan tatmin olamıyorsunuz. Bir de yeni biriyle konuşmamanız karşınızdaki kişide konuşacak bir şey bulmamanız ve yazıda da yazdığınız gibi önyargılı olmanız bana kalırsa. 2. kurala gelirsek o konuda herhangi bir yorum yapmayacağım çünkü çok tehlikeli bir konu. 3. kural ise tamamiyle bana zıt. Ben herkese bir şeyler yapmaya çalıştığım için ve bağımsızlığın aksine hep beraber bir anlam kazandığımı düşündüğüm için ters geldi. Diğer insanlar olmasaydı bence hiçbirimizin bir anlamı olmazdı. 4. kurala hak vermemek elde değil genelde böyle bir hal alır insanlar ama sıkı bir gözlemciyseniz bence herkesi tanıyabilirsiniz. Çünkü insanlar her şeyin üzerinde iz bırakır. İzleri bulup inceleyebilirseniz bana kalırsa çoğu insanın davranışlarınıda görebilirsiniz. Kısaca neden bahsettiğinizi bir nebze olsun arkadaşımdan dolayı anladım. Hayatın sürekli değişmesine bir sözüm yok ama ayak uyduracağım diye önceki yaptıklarınıza zıt şeyler yapmamanızı tavsiye ederim. Bu sizin güvenilirliğinizi yıpratır yalnızca. Bu arada siz de İzmirli misiniz? Genelde İzmir insanın düşünce yapısına sahipsinizde onun için sordum. Buradaki insanların büyük çoğunluğu sizin gibi düşünüyor. Bence bu çok fazla bencilce ve ahlak dışı. Elbette doğru şekilde anlamışsam yazıyı. Elinize sağlık...(Dipnot sebze vücutta daha kalıcıdır zannedildiğinin tersine. Bir tarafınızda toplanmadığı için çabuk atıldığını düşünebilirsiniz.)

Zarpandit dedi ki...

bu yoruma verebılecegm yanıtlar kısıtlı, bir kere cok cok bıreysel olan ve "özel" biri için yazılmış bu metne yorum yapıldıgı ıcın cok mutlu oldum, ikinci olarak evet, izmiriyim fakat ahlakdısı kısmını kavrayamadım.. pipicik kısmı mı :))

Adsız dedi ki...

Hayır elbette pipicik kısmı değil. Orası eğlence anlayışınız olabilir ancak.:) Ben sadece biraz fazla böyle bencilce ve ikiyüzlü davranışlar sergileyebileceğinizi sezdim. Sanki işime geldiği gibi davranırım demek istediniz gibi. Bilemiyorum elbette buradan atıp tutmakta pek iyi değil ondan kısa kesiyorum. Yanılmamışım İzmirlilerin hepsi aynı işte. Bölgesel davranışlar ve kültürler insanları hep aynı yönde yönlendiriyor. Belki sizde başka yerlerdeki insanların böyle toplu davranışlarını gözlemleyebiliyorsunuzdur. Açıkcası çok eğlenceli oluyor. Tavsiye ederim deneyin. Şu pipicik olayıda aldı başını gidiyor fakat ben hala kavrayamadım olayı. Bu arada onun hakkında bir şey söyleyeceğim. Neden küçük bir kız? Neden bir kadın değil? Ya da kadın olsaydı değişirmiydi o nesnenin adı ya da oradaki kişinin davranışı. Merak ettim yalnızca cevaplamayabilirsiniz anlayışla karşılarım bunu.

augustusozan dedi ki...

sosyolojik bı kaygı mı bu varılan yargılar bılemıyorum ama bu genelleme halı cok kaba sonuclar cıkartır bana kalırsa ızmırlı yada sıyah saclı demek benım tercıh edıcegımden uzak bende ulkelere yorelere gore cıkarımlar da bulunuyorum ama bu cıkaımlar daha kısıde kalmalı bence bunun dısında yaptıgıms ısın dusunmenın kısmende olsa sanatsal bı etkınlık halı oldugunu dusunuyorum ve bunun ıcın yazıyı kullanıyorus kız yada pıpıcık kısının anlattıgı sozlugyle sınırlıdır kı bu konjonkturde degerlendırmek gerekır bana kalırsa belkıde sureklı kendımızı bı savunma halındeyısdır ama bu yorumunun benım acımdan cok provokaor oldugunu solemelıyım bu yusden cok objektıf olamıycam zıra cok yanlıyım su cevabımda

Adsız dedi ki...

Aşırı genellemeler insanları yanıltır elbette fakat böyle bir takım çıkarımlar yapmak insana doğru yolu gösteriyor kimi zaman. Kişisel özellikleriniz olabilir ama birde çevresel özellikleriniz var. Bunu sizler göremezsiniz çünkü siz çemberin içindesiniz. Sadece merak ettim ve sordum arkasında hiçbir şey yok. Aramıyorum açıkcası. Sadece basit bir merak...

augustusozan dedi ki...

ozur dilerim ben fazla alt metin ariyorum sanirim hayatim fazlasiyla bu odakli ben filmleri ne guzel goruntuleri var diye seredemiyorum :)

Adsız dedi ki...

Rica ederim, önemli değil. Bu durumda olan yalnızca siz değilsiniz genelde insanlar artık böyle davranıyor. Çünkü sürekli bir güvensizlik var etrafta ve hükümetlerde sürekli bir şeyler gizliyor insanlardan. Rekabet duygumuz sanırım bize bunu hediye etti. Her şeyin altında bir şey aramaktan altında bir şey olmayan şeylerdende bir şey bulmaya başladık. Sadece bir ağacı göstermek istiyorum burada fotosentez yaptığının bir önemi yok. Komplo teorileri aklıma geliyor bunları yazınca. Teori üretmekten kendi kendimizi yok edeceğiz diye korkuyorum hep.

Zarpandit dedi ki...

evet, kadın ve kız cocugu benım kafamda farklı kavramlar, aşık oldugumda kız cocuguna donusuyorum cunku, herkes kadına donusurken :)
kötü bi durum :)

bunu sız goremezsınız kısmına guldum bıraz cenk bey :D

evet, izmir, izmirli kavramları biraz garıp, yörelere girince işler cok degısıyor, ankarada ınsanlar ustune yuruyor mesela, izmirli de tarihinden ve bıraz da cografı yapsından dolayı, anadolu ınsanına ahlaksız gelır, dogrudur.. tayyıpciğim gavur izmir der, o başka bişi der, ama guzel tarafı, rol yapmayan ınsanlarız bız gordugunuz gıbı, ahlaktan kasıt buysa, evet ahlaksızız da :)

Adsız dedi ki...

İlk önce soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Gerçektende kızlar kadına mı dönüşür aşık olunca bilemiyorum açıkcası ben hep tam tersini düşünürdüm.
Yanlış anlaşıldım galiba ben yazdığınız gibi bir şey demek istemedim. Aslında yazının bir yerinde bahsetmek istediğim şey geçmiş. Rol yapmak fiili ile. Bende bundan bahsetmek istemiştim. Ahlaksızlık diye anlatmak istediğim şey rol yapmaktı. Bencillik ve ikiyüzlülük diye tabir ettiğim şey buydu. Bencil olmak belki tamamiyle rol yapmaya girmiyor ama ikiyüzlülük tam açıklaması bence. Açıkcası ben canımın her istediğini yapacak bir dünya da yaşamıyorum ve hayatıda bir oyun gibi görmüyorum. Belki fazla ciddiye alıyorum. Sandığım gibi değer verilecek bir şeyde olmayabilir. Seçim meselesi sonuçta bu. Birde insanlar çabuk değişiyorlar ben onlara ayak uyduramıyorum. Çabuk tüketiyoruz belkide bu yüzden oluyor. Ben sindirmeden bir başka şeye geçemiyorum. İzmirliler hep genelde bireysel hareket etmeye meyilli insanlar ve dediğim gibi çabuk değişebiliyorlar. Bu benim tanıdığım ve arkadaşlarımın anlattıkları İzmirliler belirtmek istedim. Sadece genel intiba bu dışardan gelenlerin yaptığı. Bunlar beni bir ölçüde rahatsız eden davranışlar yoksa bunun dışında gavur diyende var sizin dediğiniz gibi ve çok rahatlarda İzmirliler ayrıca. Buradaki rahatlık fazlaca koşturmacada bulunmamanız ve bir şey için fazla mücadele etmeyişiniz. Çabuk vazgeçebiliyorsunuz, çabuk teslim olabiliyor ve çabuk yoruluyorsunuz. En son yine belirteyim tüm bunlar benim tanıdığım tüm İzmirlilerde görülen ve arkadaşlarımın anlattıklarından(aralarında İzmirli olanlarda var) yola çıkarak yazdığım şeyler. Birde ahlakınız bana göre değil size göre olmalı kendinize göre ahlaklıysanız tabi ki bunu biraz objektif düşünmeniz gerekiyor o zaman sorun yok. Yoksa benim için ahlaklıda ahlaksızda olsanız bir şey fark etmiyor.