30 Temmuz 2008 Çarşamba

Takıntılı insanlar mıyız? Ev arkadasım geldi ankaradan, eski gunleri düşündük, okulun ilk başladığı zamanları, bi arkadasımız vardı yunus tu kendüsü. Dün gece internette 2 saat boyunca deli gibi adamı arandık.
Eski arkadaşlar değerli oluyo galiba, adamı nasıl kaybettik, nasıl iletişimi kopardık hiç hatırlamıyoruz, ama çok eğlenirdik beraber, yine bir araya gelsek ne konuşuruz acaba diye düşündüm bütün gece, hala eğlenebilir miyiz o kadar acaba?
Söylediği her şeyi yapardım nerdeyse, niye o kadar sevmiştik acaba birbirimizi hiç hatırlamıyorum, niye nişanlandın be yunus bok mu vardı, demiştim en son. Sonra bi yerden kopmuştuk galiba..Feysbukta da yok oysa, niye var bu feysbuk o zaman? Hani eski arkadaşlarımızı bulabiliyoduk? Yalancı herkes yau! İsyankar oldum..
Belki de o kadar da mühim şeyler değildi yani, niye aradık ki o kadar bu adamı? Hani olur ya bazen bazı insanlar çok mühim olur senin için, çıkmaz aklından ama o seni belki hayal meyal hatılıyordur.. Bazen öyle hissediyorum bi çok insanla ilgili ya da belki cok onemlı oldugunu sandıklarım ya da cok onemlı olanlar beım ıcın bana oyle hıssettırıyorlar. Bu da öyleydi galiba yani beraber cok bişi yapıyo da değildik, toplaşır gider içerdik en fazla ama cok da severdim keratayı o ayrı. Eşşek yaşındaydı bi de ama küçücük çocuk gibi karda kışta deri ceketiyle yatar yuvarlanırdı yani. Neyse belki o hiç hatırlamıyodur, görse kimdi lan bu der belki tanır şaşırır filan bilemiyosun işte. İlginç yani. Herkesin başına geliyodur umarım bu ya, herkes böyle olabılcegınden korkuyodur umarım cunku bir konuda daha sorunlu oldugumu dusunursem kendımı surdan atabilirim.Bi de belki de bu kadar cok sevmıyorumdur aslında, etrafımıdaki diğer ınsanlar ıgrenctı cunku yani ve onu daha cok sevıyodum, o yuzden cok sevıyorumus gıbı de gelıyo olabılır.

Neyse, Şu şarkıyı Johannes leopold von Emre' ye ithaf etmek istiyorum..herneyde yaşıyor ve yaşatılıyorsan 80'ler insanı, sebastian bach öpsün seni :))))
Hatta "o da mı geymiş lan vaaay a.ına koyyuummm!!"

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Kısacık saçlarının ense kısmındaki 80 le modeli uzun bir tutamı dikkatle incelediğim geldi aklıma bak şimdi :))Bir de bara siyah poşette şarap sokması masanın altından altından dolup hiç boşalmayan kadehlerimiz:)atomic adam...

Zarpandit dedi ki...

bulalım be ilknur şu adamı :D

Adsız dedi ki...

Eski arkadaşlar değerli oluyor mu bilmem ama eskisi gibi de olmuyorlar bunu söyleyebilirim. Yani yıllar insanları çok değiştiriyor ya sizin kafanızda değişmeler oluyor ya da eski arkadaşınızda ben kolay kolay bulamıyorum yani o eski tadı bence onların anı olarak kalması gayet yerinde en azından benim için. Mutlaka internette bir yerde vardır çünkü bırakın sosyal paylaşım sitelerini e-devlet uygulamasıyla tüm yurttaşlarımız internette. Bana kalırsa bulursunuz bir yerlerden. Bu arada herkesin başına gelmiyor yalnızca size oluyor demek isterdim ama herkesi bilmemde banada oluyor. Bazen bende düşünüyorum özellikle bende iz bırakan kişileri. Gerçi karşımada böyle şeyler çıkıyor; beni hatırladın mı diyen insanlar tanımıyorum aslında onları ya da hatırlamıyorum en ufak bir ayrıntı bile belirmiyor kafamda ki fil hafızası vardır bende değişik bir hatırlama yöntemi kullanırım kafamda doğuştan gelen bir şey. İster istemez şöyle düşünüyorum arada beni kekliyorlar sanırım eski arkadaşınım diye :) Özellikle ilkokuldan pek fazla kimseyi hatırlamıyorum o zamanki hafızam ve sınıfın 80 kişi olduğunu düşünürsem normal geliyor. Ama nasıl oluyorsa sınıfın geneli beni hatırlıyor gerçi fazlaca göze batan bir tip olduğum içinde olabilir.(Yaptıklarımı düşününce sınıfta gerçekten normal herkesin beni hatırlaması şu an düşündümde) Nedense zamanla eski şeyler insanlara daha hoş geliyor yeniye çabuk adapte olamadıkları için mi acaba yoksa aynı tadı veremediği için mi bilemiyorum. Genel olarak sürekli eskiyi sevdiğim için ben pek anlamlandıramıyorum.

Yorumun orijinal hali böyle değildi sizin şahsınızla alakalı birkaç bir şey vardı sildim sonradan neyse...

Zarpandit dedi ki...

neden sıldınız ki cenk? askolsun samimiyeti yitirmek istemeyiz lutfen normal halını de dgormek isterim blogda :)
aslında herşeyın farklı bi yanı var galiba. farklı bi tadı var yani, adaptasyon ya eskısı daha hoş ooldugundan degıl de artık elımızde olmadıgı ıcın de olabilir bu kadar ozlemek.

Adsız dedi ki...

Belkide zamanında değer vermediğinizi düşündüğünüz için de olabilir bana kalırsa. Uzun yorumları sevmediğiniz için sildim desem inandırıcı olur muyum acaba? Şaka bir yana... Orijinal halinde yorumun, şunlar yer almaktaydı; yazının bir yerinde "Söylediği her şeyi yapardım nerdeyse" diyorsunuz bilmem farkında mısınız ama bunu çok kullanıyorsunuz özellikle karşı cinsle olan ilişkilerinizde. Bu kadar çok ve derinden bağlanıyorsunuz demek ki insanlara.(kısaca erkeklere) Sanırım bir tarafınız eksikmiş ya da hala eksik. Bu zamanla sizi yıpratıyor olsa gerek nasıl bir yapıdır bu çözemiyorum açıkcası. Birde hemen kızan bir yapınız var hemen isyan etme eğilimindesiniz. Gerçi sizde bunun farkındasınız gibi. Açıkcası bu tutumunuzdan dolayı gemiye alınacak son kişi ünvanını kazanıyorsunuz benim gözümde. Kısacası gerçekten dengesiz bir insansınız(bunu hakaret olarak algılamazsanız sevinirim) bu kadar çok bağlandığınız birinede acaba hemen isyan edebiliyor musunuz? merak ettim. Sanki böyle bir tutarsızlığınız var gibi kendi içinizde. Fazlaca özel yazılar yazdığınız için yorum yapmakta zorlanıyorum çünkü sonuçta özel hayatınız ve bundan banane... Fakat konu içinde okuyuncada bazen dayanamıyorum. Sonrada kendi kendimi iyi mi yaptım kötü mü yaptım diye hayıflanıyorum. Yorumun bir kısmını silmemin nedeni buydu sonuçta burası alellade bir yer ve bu tür şeyleride yazmam belki hoş karşılanmaz diye düşünüyorum kendi çapımda. Yoksa yanlış anlamayın samimiyetle bunun herhangi bir alakası yok, eğer öyle bir şey düşünseydim sildiğimi belirtmezdim. Yalnızca bunun kişi hak ve özgürlüklerine müdahale ve özel hayata tecavüz kapsamında yer almakta olduğuna inandığım için mümkün mertebe kendimi geriye çekiyorum. Yoksa kafamda o kadar çok soru oluşuyor ki emin olun bıkarsınız, birde haddime düşmediğinide düşünüyorum. Bu yorumuda siz istediğiniz için yazdım belirtmek isterim.

Zarpandit dedi ki...

şimdi burası bi blog, yani günlük. dolayısıyla ben hak zart zurtlarımı ıstege baglı olarak kamuya sunmus durumdayım, o açıdan çekinceniz olmasın zira siz zaten ne dedıgını ve demesı gerektıgını ve sınırlarını bılen, neredeyse artık aileden birisiniz :D

evet fazlaca baglanıyorum. aslında sadce erkeklere fazla baglandıgım ıcın degıl, onlar tarafından kurcalandıgım ve zarar gordugum ıcın ozellıkle bu muhabbetler fazlaca ortalarda gezıyor. insanın içindekiyle dısına yansıttıgı ne degısık dıyorum su yazdklarınızı okuyunca :) ıcımdekı canavarı kesfetmek kolay degıldır aslında o yuzden yenı arkadaslarıma bu blogdan bahsetmıyorum hemen kacmasınlar dıye yoksa gercekten gemıye bınecek son insan olabılırım. hatta adada 2mız kalsak bıle olmaz denebilir bana yani.
bu arada ben söylenen seylerı yapmam genelde. ama onunkılerı yapardım. orada oyle bır ayrıcalık vardı.
her yazıya şehvetle sarılmanız beni mutlu edıyor cenk bey :)

augustusozan dedi ki...

hic bi yorumu tam manasiyla okumadan sunu demeliyim ki yazinin bu denli siradan ustelik iknur cenk vesayire userinden donmesi ki ben senin hayatina giren insanlari ve senin uslubundaki bu segisiklikten hosnut olamadim bunun icinde yatan kiskanclik ogesini hissederek bu yorumu yasiyorum bu yaziyi bi amaca hitab ettigini dusunemedim ustelik vakit gecirdigin kisileride bole boburlenerek anlatman ayrica beni brukselin ortalarinda kudurttu yenive ariistokrasi kokan bi yazi yazicam yakinlarda umuyorum,kendimden diliyorum

augustusozan dedi ki...

ay bu arada cenk demisim ben orda cenk bunu ustunuse almayin ben sanemin basettigi cocuun adini cenk sandim bi an tamamen ofkem onaydi bu arada hala derin bi kiskanclik halindeyim sayet yazar yorumumu okuduysa bi cevap vermeli ve bu acimi dindirmeli mi ?

Zarpandit dedi ki...

öhöm.
bakınız efendim işte,
sinir hırs öfke ınsana neler yaptırıyor ehueh. yau ozan anlamıyorum nası baska bırı senden onemlı olabılır kı yani? ben hıc uyapıyo muyum kıskanclık, neler neler yapıyosun orda sen. aaayyh.. bence bunu bloga yansıtmamalıyız :)) cocuklar duymasın.

augustusozan dedi ki...

ben cevap vermiyorum artik ilgi de beklemiyorum ole birakin beni "kich insan ozan"

Adsız dedi ki...

Blogu açtım ve hemen karşıma çıkan yeni yazıyı gördüm mutlu oldum hemen okuma isteğine karşı koyarak önce yorumlara bakayım dedim bir baktım chatbox'ı okuyorum :) Okurken gülmekten öldüm :D Gayet güzel atışmışsınız acayip hoşuma gitti eğlendim. Sonra buraya geldim burada da devam etmişsiniz burada da eğlendim. Bu arada rica ederim augustusozan bey önemli değil, olabilir arada böyle şeyler okurken bende tam olarak anlamlandıramamıştım zaten :) Bu arada ne kadar çokta kıskanç biriymişsiniz kesin sevgilinizi boğuyorsunuzdur... Tahamül edilmesi zor insanlardansınız açıkcası kusura bakmayın ama. Gerçi herkese karşı böyle olduğunuzuda düşünmüyorum... Zarpandit hanıma olan düşkünlüğünüzden dolayı olsa gerek. Zarpandit hanım, bunun değerini bilin derim gerçi bildiğinizi düşünüyorum. (Aramızda kalsın ama bir şey soracağım bu augustusozan bey hep mi böyleydi yoksa uzaklarda olduğu için mi bu kadar ateşli(diyeceğim affınıza sığınarak); acilen görüşmeniz lazım bence yoksa oralarda olay çıkartabilir:))
Şimdide gelelim asıl konuya ve yazının yorumunun devamına; ilk başta çekincelerimi ortadan kaldırdığınız için teşekkür ederim, beni rahatlattınız. Ayrıca neredeyse aileden biri olmaktanda şeref ve onur duydum teşekkür ederim. Bence karşınızdaki erkekler kadar sizde de suç var biraz, bana kalırsa fazla bağlandığınız için bu tür şeylere açık oluyorsunuz, kendi kendinize izin veriyorsunuz kurcalanmaya. Genelde insanların çoğu böyledir içiyle dışı pek bir olmaz açıkcası ben ne kadar tutarlıyım kendi içimde bu bile tartışılır. Açıkcası bu blog gerçektende biraz tehlikeli ama bence bir yerde de sizin karşınızdaki insanın sizinle ne kadar gidebileceğini deneyebileceğiniz bir ayraçta olabilir düşüncesindeyim. Bakın işte bir şey diyorsunuz sonra aklıma binbir tane soru geliyor:) Adada ikiniz kalsanız ve olmaz deseler ne yapardınız? Bana kalırsa diğer öğününüz olurdu karşıdaki kişi :) Söylenenleri yapmadığınızı biliyorum bu yüzden bir tutarsızlık var dedim...Sizler şehvetle yazınca ister istemez bende şehvetle sarılıyorum(emeğe saygı) asıl işi sizler yapıyorsunuz...
"Yapabilen yapar, yapamayan eleştirir! (George Bernard SHAW)" Ben bu konumdayım :)

Zarpandit dedi ki...

efendım sız de yapın :) siz de yapın yazın maıl atın bıze yayınlayalım efenım ne dimek :) yok bizim ilişkimiz hep böyle şehvetliydi, uzaklardayken daha bı coskulu oluyo ozan, ben içime atsam da.. gemi ve ada mevzuunda ise haklısınız, ne diyebilirim ki :)))

augustusozan dedi ki...

cok ustumme aldim benim bu hayatta tek kiskandiim kisi zarpandit hanim yoksa benim sevgililerimi cok kiskandiim solenemes kendi halinde takiliyolar daha cok:)

Adsız dedi ki...

Yetenek meselesi(bende az bulunan bir şey), aklımda bulunsun bir ara denemek isterim :) Sadece size biraz takılayım dedim Augustusozan bey bu kadar çok üstünüze alınmayın lütfen. Sevgilileriniz içinse aksi halde vay hallerine zaten :)