16 Temmuz 2008 Çarşamba

- bana dogruyu soyle ozan !!!

simdiye kadar cok rahat ve hizli yalan soliyebildim inandirici olduklarini dusundugum de oldu karsimdakini aptal yada kendimi daha zeki sandigim iciin diil sadece kendi cikarlarim icin cocukken gunah diye tanimladigim yalan olurdu, oyleki gittigimis tarihi bi mekanda gunahlardan arindirdigina inanilan bi magaranin oldugunu solemislerdi ve ben magaradan gectikten sora ilk dusundugum sey artik yalan soliyebilicem olmustu sadece kucuk onlemler icin soledigim di yalan; benim icin tabiki bi guvensizlige gebeydi bu durum ailem ki hala guvenmesler bana kendimi yalan soledigim icin aklamaya calismiycam ama bana gore yalaanin soliyenden cok kime solendigi daha onemlidir bu durumda neden bana solendi gibi bi soru yalan solenen kisi tarafindan dusunulmelidir butun bunlara ragmen yalan i tarafimdan solenidiginin karsi tarafca bilinmesi farkli bi samimiyet te dogurur ki kendimi daha durust bile buldugum oluyo bu sebepten, yalani savunmuyorum sadece insanin faktor olusundan kaynaklanan bu eylem hayatimisda ve birilerinin yalan i hayatindan yokmus gibi tutmasi yada baskalari tarafindan yapildiginda ki buyuk tepkilerini cok durust bulmuyorum samimiyet ve guven durumu birinin yalan soleme ihtimalini de ongormek olmalidir? buna bagli olarak kotu oildugunu dusundugumus huylarinda kendini inkar halini yaninda getirdiklerini dusunebilirim bencilligin insanin dogasiyla paralel oldugunu bilirken cocuklara paylasmayi olumune ogretmek karsiliksiz bisiyler yapmak gerektigini solerken aslinda insanin karsiliksiz hic bisey yapmadigini unutmak hayatima yansittigimda bu solediklerimi kafasindan bi turlu kalkamadigim sanem icin yaptigim karsiliksiz onca seyi dusunursek aslinda tamamen karsiligi beklenen seyler oldugunu kendim bile gorebilirim bi anne gibi onun beni daha fazla sevmesi icin yapilan eylemler dir bunlar bi anne de cocugunun onu sevmesi icin bu sevgi icin yapar burdan tabi benim cinsiyetim haytim boyunca anne olamiycagimla ilgili bi savunma getirilebilir sonuc olarak gelmek istedigim noktanin yakinlarinda insan kotu oldugunu sandigimis yada bise ogretilen kotu duygu ve tepkilerden ibarettir ama kismende olsa dogaldir...bu kadar yargidan sora kendimi sorgulamam gerekirse yazi konularimi mumkun oldugunca zitlasilabilicek yada farkli olduigunu dusundugum yerlernden yazmaya calisiyorum amacim ilgi cekmek olabilir sadece farkli olma kaygisiyla cocukken yaptigimis gibi bi ciglik seklinde algilanabilir dogrulugu tartisilir fakat genede yalan gerekli ve varligini kedimizi de icinde tuitarak reddedilmemesi gerektigini dusundugum bi aliskanlik hali (noktalara ve cumle bitimlerine dikkat hepsi aslinda bi soru cumlesidir ve kendime sorulmustur)

4 yorum:

Zarpandit dedi ki...

yalan soylemenı sevıyorum ben senın, bılıyorum da yalanlarını :) sn de benımkılerı, onemlı olan ıste bunları bılıp senı anlayabılmek, bana dogruyu soyle ozan dedıgımde senın gulmen :)
bunlar için ayrı bı sevıyorum senı..

ayh cok poh poh olduk neyse :))

augustusozan dedi ki...

hep oyleyis bide ayriyis iice civigizda :):) seviyoruym cok seni

Adsız dedi ki...

Sevgi yumağı(böcüğü demek istiyorum ama kibarlık olsun diye böyle dedim) oldunuz siz son zamanlarda dikkat ediyorumda. Yoksa hep mi böyleydiniz bilmiyorum. Yazıya dönersem başta nedense beni anne olamayışınız etkiledi. Evet belki biyolojik olarak olamazsınız fakat aynı duyguları hemen hemen hissedebileceğinizi düşünüyorum. Sonuçta bazı kadınlar erkek gibi düşünebilirken bazı erkeklerde kadın gibi düşünebiliyor. Düşünmek hissetmekle olduğuna göre bana kalırsa olabilir. Ben iyi ve kötü şeylerin gökten zembille indiklerini düşünmüyorum. İnsanlar deneyerek bazı şeylerin iyi ve kötü olduğunu buldular. Onların ta kendisi yarattı yalanı ve çoğu zaman işe yaradığına göre bugüne kadar geldi. İyi veya kötü bir şey olması önemli değil burada. Kimi zaman hayatınızı kurtarır bir yalan kimi zamanda hayatınızı bitirir. Fakat güvensizlik yarattığı için çoğu zaman tehlikelidir. Ama çok iyi tanıdığınız biri söylüyorsa size ve siz onun yalan olduğunu anlıyorsanız bence durup düşünmekte yarar var sizinde dediğiniz gibi. Ya sizi üzmemek için söylüyor bu yalanı ya korkuyor ya da kendine itiraf edemediği şeyler var diye düşünürüm ben genelde. Ben fazla doğrucu bir insan olduğum için bana fazla ters geliyor ama hiç söylemiyorum diyemem sadece önemli şeylerde kullanmıyorum o kadar. Yazı için teşekkürler.

augustusozan dedi ki...

bende yorum icin tesekkur ederim bunun disinda bis im hastalikli bi iliskimis var biras tehlikeli gorunuyo aslinda ama bole malesef :)