14 Temmuz 2008 Pazartesi

velet!!

evett.. uzun bi zamandır yazamamamın hıc bı bahanesı yok, cunku yaza-a-mamaktan değil, üsengeçliğimden yazmadıgımdan bı suru azar işittim ozandan :)
o zaman, yarın mısafırlerımız gelıyor dıye baslamak ısterım. bu mısafırlerın arasında daha once hıc gormedıgım kucuk bır oglan çocuğu da var. bu tamlamayı tamamen onu asagılamak ıcın yaptıım. yoksa kucuk adam, minik erkek filan gibi iğrenc şeyler de yakıştırabılırdım pekala zira kendısı anneme "seza bebek" diyen ve evet, bunu "hey baby 'com here!" modunda zikreden 5 yaşlarında bir velet.
cocuklardan nefret ederım. bu bırıncısı. hormonal olarak cocuk yapma modunda olsam ve her cocuga agzımın suları akarak baksam da, onlardan gercekten nefret edıyorum.
bu ufaklık daha gelmedı. fakat gelınce emınım kı mılyon tane patavatsız laf edecek, ben de agzına vurcam, anası -kı onu da tanımıyorum henuz- bana kızamıcak cunku mısafır, fakat ortam baya iğrenclesecek.

bı dusunun kucuk cocuklar ne kadar rezalettır, hele olabıldıgıne kaba kucuk erkek cocukları. hayır kımse bana "onlar saf,naif ruhlar" (ince ses tonu ve acıyan bı ıfadeyle soylenecek) o yuzden vırk zırk mavalı okumasın. ben 4 yasındayken gayet bılınclı ve kıbar bı cocuktum. yaptıgım ettığım "kotu" seylerı de cocuklugun avantajlarından faydalanarak yaptıgımı cok cok ıyı bılırdım. sımdıkı veletler bızden cok daha zekı ıddaları ortada dolastıgına gore kımse bana yok bık bık yapmasın kardesım.

bak sımdı, bu cocuklar soyle yapar genelde.. al cocugum sunu hebehebeye gotur bakalım, "hehehe o girkine mi" veya.. aa anne bak şu helehe ne kadar şişko.. aa senin burnun nıye bu kadar buyuuk? fılan. cocuklar bunları bilinçli bi şekilde yaparlar efendım.. dogduktan sonra vaftız gerektırırler.. ya da arada bi dövmek lazımdır.. ya da sadece bağırmak yeterlı olur.. fakat ne olursa olsun..cocugunuzu ıyı yetıstırın, yoksa cok fena çakarım suratına!

20 yorum:

Zarpandit dedi ki...

kucuk canavar bekledıgım gıbı cıkmadı, sevımlı 8 yasında bır pıtırcık :D
ehaehau
cok mutlu oldum :)) agzına cakmıyorum, kafasını sevıyorum :)

Rüyacı dedi ki...

Oh oldu sana işte. Kesin yazından haberder olmuş hazırlık yapmıştır velet.Uyanık ol, yeme bunları. Hem dikkat ettimde, yahu şimdiki çocuklar bir harika falan değil, onlar hep aynı, şimdiki büyükler daha aptal gibi göründü gözüme.
Böle bi mesaj mı sakladın yazının içine nedir?

augustusozan dedi ki...

bilemedim ne diceimi ilgi cekmeye calisan kurnaz velet lere goturuceini dusunmustum aslinda samimiyetine guvenerek sirf yazman icin direttigim icin yasdigini dusundugum bi durum yazisi olmus bu arada resmini silmende ki asil kaygi neydi
silmeden once sorulmalimiydi bana acaba rahatsiz oldugumu mumkunse renkli bi kalemle belirtmeliyim !!!

Zarpandit dedi ki...

evet oh oldu bana gercekten gercı velet kırmızı rujla kameramı boyadı ama olsun bekledıgımden ıyı yıne de:)
ruyacı, pek sevgılısın, sen bızım blogda kalsana :) uyu burda, yatak atalım istersen :) cunku evet aptal ınsanlar :)

ozancım ozur dılerım evet, o resmı burda gormekten hem de ılk sayfada kendımı gormekten cok rahatsızlık duydum, bunun ıcın ozur dılıcektım ama vakıt olmadı, özür dılerım :)
kaygımı anlıyorsundur sanırım :) basrol sevmıorum pek bılıyosun. renklı kalemlerını hep ben caldım :))

augustusozan dedi ki...

evet senin genelin bu ben sana basrol yasdikca sen nasi onu basimdan atabilirim kendimi ezik buzuk yapabilirim diye dusunuyosun gene de kizdigimi belirtmeliyim o harika resmi de ben cekmistim ustelik buda ayrica bi kizma sebebim ronesans guzelini de koyaqbilirdim

Zarpandit dedi ki...

eahueahue
ronesans guzelı daha guzeldı :))
o sahane resmı baska kımse cekemezdı hayatım zaten ona bısı demıyorum.. sadece bılmıyorum aman ıste sen kızma yeter :)

augustusozan dedi ki...

ii bi dahakine onu koyarim cik her blog acildiginda

Zarpandit dedi ki...

anaaamm

Adsız dedi ki...

Yazmış olmak için yazılmış bir yazı diyeceğim affınıza sığınarak çünkü içinde belki farklı anlamlar taşıyor olabilir ve ben anlamamışda olabilirim. Çocuklar konusuna gelince bende belli dönemlerini sevmiyorum, özellikle laf dinlemeyenlerden hiç hoşlanmam hangi yaşta olurlarsa olsunlar. Ben genelde sakin ve etrafına fazla zarar vermeyen bir çocukluk geçirdiğim için belki de o yüzden öylelerini seviyorum. Fakat öyle bir çocukluk yaşadığım içinde şu an tam tersi bir yaşam sürüyorum diyebilirim. Aslında çocuklar fazla zeki değiller sadece düşündüğümüzden aptal değiller o kadar.

Dipnot: İtiraf etmeliyim ki fotoğrafın size ait olduğunu yorumlar sayesinde öğrendim. Bana kalırsa sizi tanımayanlar fotoğaftaki kızın siz olduğunu yorumları okumadan anlamayacaklardı. Boş yere kaygı duydunuz...

augustusozan dedi ki...

yasinin varamadigi noktalardan yeni bi tartisma konusu yaratalim madem bu yorumu yasdinis sevmediginis cocugun "laf dinlemiyen " oldugunu soledinis cocugn kendi dogru duzlemnde sizin ona emrettiginis seyi yaplmasi yada kendi dogrunusa ulastirilmasi ne kadar dogru yada sisin ki otoriteyle gelen bi tatmin mi ?
not: bu soru tamamen gevezelik yapmak icin sorulmus bi soru olabilir? cevabinisi bekliyorum...

Adsız dedi ki...

Aslında buradaki çocuk laf dinlemeyen olan otoriteye boyun eğmediğinden değil, davranışlarını ayarlayamayışından ve etrafına zarar verişinden dolayı sevgimi kazanamıyor. Benim için hayatta yalnızca sevgi yeterli değildir saygıda önem arz eden bir duygudur. Onun için çocukların fazlaca bilgileri olmadığı için davranış açısından belli şeylerin anlatılmasını uygun görüyorum. Aslında söylediğim şeyler emir değil o olayı veya konuyu anlatmak zaten çocuğun kendisi düzgün bir yol bulur sonuçta onunda aklı var. Örneğin hastahanede fazla ses yapılmaması gerektiği ve hasta insanların fazla sesden rahatsız olacakları açıklandığı zaman zaten kendiside fazla ses çıkarmamaya çalışacaktır. Dediğim gibi sadece çocuklara değil tüm insanlara anladıkları yönde akıllarına işlenirse ve örneklendirilirse herkes doğru şeyi yapacaktır. Kimse insanların kötülüğüne sürekli bir şeyler yapmaz yapıyorsa kendi içinde bir sorunu var demektir başka insanlarla değil...Fazla geveze oldum galiba...

augustusozan dedi ki...

yok aslinda ben kendi capimda bi tartisma yaratmaya calistim srum yeterince sacmaydi :)

Zarpandit dedi ki...

ehauehauehu :) cenkbey ve ozan, yazmak ıcın yazılmıs bı yazı dııldı aslında, sadece o havayı vermeye calıstım, baskılardan kurtulmak arzusuyla, yani bu sevgılı yazıya koca bı kaya havası vermek ıstemıstım. gerı kalanına karısmayacagım konusmanın eheuhueh:)

Adsız dedi ki...

Bende daha fazla yorum yapmak istemiyorum! :)

augustusozan dedi ki...

en sonunda kendi yazdigin bi yazinin altinda donen muhabbete karistin bunu aliskanlik haline getirrsen ben cok mutlu olucam zira yazilarinin altinda senin kafandakini savunuyomus gibi oluyorum basen :):)

Adsız dedi ki...

Kesinlikle size katılıyorum Augustusozan Bey :) Sanki yazı Zarpandit Hanımdan yorumlara cevap sizden oluyor birazcık; ben takım çalışması diye karışmıyordum ama madem siz böyle bir tepki dile getirdiniz banada söz hakkı doğdu :)

augustusozan dedi ki...

yok aslında ben sanemın kafasındakını bılgııme ınanıyorum bıras cansıperane bı durum oluyo bız bır aradayken yada bırbırımısı sorgularken fazla subjektıf aldırmayın :)

Adsız dedi ki...

Aldırdığımdan değil yalnızca düşüncenizde yalnız olmadığınızı göstermek için yazdım :) Bu arada dikkat ediyor musunuz bilmiyorum ama hala Zarpandit Hanımdan cevap veya bir yorum yok! Yine biz yazışıyoruz her zamanki gibi :)

Zarpandit dedi ki...

hayretler içindeyim nasıl bir iş birligidir bu :D

ben sıkılıyoruma rkadaslar uzun uzun yorumları okurken :D ama artık eklentımız de guncellendıgıne gore yorumları arayıp ulmak zorunda kalmayacagım ve daha kolay olucak :D
cok da anlayamadım muhabbetınızı zaten :D ahahaha

Adsız dedi ki...

En sonunda beklenen oldu ve bir yorum geldi nihayet :) Demek yalnızca kendi keyfiniz için değiştirdiniz blogu :) iyi de benim nevrim döndü bir türlü adapte olamadım :) Muhabbetimizi iyi ki anlamadınız bu arada :)