28 Aralık 2007 Cuma
Etiketler: film, hiyerarşi, norma desmond, sunset blvd, sunset boulevard, sunset bulvarı
13 Aralık 2007 Perşembe
Kar Wai Wong un son filmi, bu yıl gosterıme gıren fılm de yonetmenın bızı sasırttıı nokta oyuncularının arasında norah jones un da olması 2004 yılında cektıı 2046 fılm ınden bu yana ortalıklarda gorunmıyen yonetmen bu fılm le cok ıddalı bı gerı donus yapmayı umud edıyo sanırım basarıyo da bunu
Etiketler: kar wai wong, my blueberry nights, norah jones
Çok yeni ufak, bi kadın.
Tori Amos kadar yumuşak ve kendi kendine, Alanis Morisette kadar karizmatik ve kıvrak bir sese sahip. tevsiye ederim şiddetle. Youtube sanatçılarından.
http://www.youtube.com/watch?v=ARHyRI9_NB4
Etiketler: terra naomi
6 Ekim 2007 Cumartesi
23 Eylül 2007 Pazar
16 Eylül 2007 Pazar
13 Eylül 2007 Perşembe
"Modern sanat, genellikle 1880'lerin izlenimcilerinden (empresyonistler) 1960-70'lere kadar devam ettiği kabul edilen sanat dönemidir.
Sanatta modernizmin temelleri, ressamların dünyayı gördükleri gibi temsil etmeyi bırakmalarıyla atılmıştır. Temsil, temel sorun haline gelmiş; sanat kendi kendisini konu haline getirmeye başlamıştır. Sanat eleştirmeni Clement Greenberg de 1960'ta yazdığı "Modernist resim" adlı makalesinde modernizmin özünün, disiplinlerin kendilerine has yöntemlerini, disiplinin kendisini eleştirmek için kullanmak olduğunu; bundaki amacın da o disiplini geliştirmek ve önemini artırmak olduğunu söyler. Örneğin, ilk modernist filozof olarak kabul edilen Immanuel Kant, felsefeyi daha fazla bilgi edinmek için değil, bilginin nasıl mümkün olduğunu sorgulamak için kullanmıştır. Greenberg'e göre, Kant'ın sanattaki karşılığı, ilk Modernist ressam, Manet'dir. Manet ve empresyonistler, üzerine resim yaptıkları yüzeyde boya, tuval vb. malzemelerin özelliklerini ve geçtikleri süreçleri saklamamış, aksine öne çıkarmışlar; sonrasında Cezanne eserlerini tuvalin dikdörtgen şeklini gözönüne alarak tasarlamıştır. Böylece doğadaki görüntülerin taklidi yavaş yavaş bırakılmış, temsil ikinci plana atılmıştır. Modern resimde bu şekilde gelinen en son nokta, bir heykel akımı olarak başlayan Minimalizmin etkisiyle yapılan, insan elinin izlerini tümden kaldırarak dümdüz tek renge boyanan, böylelikle içerikten arındırılmaları amaçlanan tuvallerdir." yazılmıiş wikipedia'da peki biz "Modern Sanat" tan ne kadar anlıyoruz? anlıyormuş gbi mi yapıyoruz? nedir? ne değildir? filan filan :)
http://www.istanbulmodern.org/
7 Eylül 2007 Cuma
http://www.azizamustafazadeh.de/
kendıne özgu güçlü vokal tekniği ile içimizde tam bir dunya muzıgı coskusu yaratan "aziza" aynı zamanda zekı muren ve asık veysel hastası. hayır bunu pazarlama teknıgı olarak soylemıyourm. ama bılmeyenlere şiddetle azıza öneriyorum..
evet guzel bır dunya muzıgı toplaması. bi de sunlerı onerırım; cok kapsamlı bır tarz olmasa da tanıdık biri benım ıcın, gelecekte adını sıkca duyacagımıza inandığım bır dişi ses miray kavadarlı kayıtlarına suradan ulaşabılırsınız ; http://miray.vox.com
bir de çok çok iyi kelt müziği dinlemek isteyen varsa eger her pazar koşarak ankara nefes bara gidebilir ya da yine koşarak http://www.ensemblegalatia.com dan sarkıları dinleyebilirsiniz.
5 Eylül 2007 Çarşamba
tartışmalı sanat adı altında başlattığımız bu platformun ilk konusunu açıyorum, gecenler de edindiğim bir album üzerine bunu paylaşmak ıstedım albumun adı "global divas" dünya üzerindeki butun tanınmış divaların secme şarkılarından oluşan bu albumu ılginç kılan batılı muzik kulağına hitab etmekten cok tamamen kulturel bı kaygıyla seçilmiş olması şarkıların coğunluka kuzey afrika ve asya şarkılarını duyabıiliceğiniz farklı ve tatmin edici bi seri
indirebiliceğiniz adres http://evrenselmuzik.blogspot.com/search?q=global+divas
1 Eylül 2007 Cumartesi
Ozan Bruxelles'de, ben İzmir'de, Ankara'da... Zor olcak, biliyorum ama olcak. Bu süre içinde konusmalarımız bu blogdan gerçekleşecek. Keşfettiğimiz her yeni şey burada konuşulup bağrımıza basılacak ya da nefret edilecek. Bizim dışımızda herkes muhabbete chat boxdan katılacak. Eğlenceli olcak gibi :)
Ama eğlence için sadece biz yetmeyiz, herkesin bir fikri olmadıkca sanat neden varolsun ki?